A hangyák a kertben roppant hasznos élőlények. Rengeteg szerves anyag lebontásában játszanak szerepet, de ha túlszaporodnak, rögtön a hangyairtás jut eszünkbe. De vajon lehetséges e a hangyairtás a kertben? A válasz az, hogy igen, de nem minden esetben. 

 

Hangyairtás a kertben, kültéren, fűben

 

A hangyairtás a kertben nagyon nehéz feladat, mert nem lehet minden esetben megtalálni a hangyák forrását. Sokáig nem lehetett megoldani azt, hogy hatékonyan lehessen felvenni velük a harcot. Nem minden esetben vezet eredményre a hangyairtás a kertben, sok mindentől függ, ezért mindenképpen előzetes egyeztetés szükséges ahhoz, hogy megállapítható legyen, hogy elvégezhető e a hangyairtás. 

 

De született rá megoldás, a hangyairtás a kertben részleteit itt találja. A lényeg, hogy teljes pusztulást nem lehet okozni, csak a populációt csökkenteni jelentős mértékben. Főleg a fűben, gyepben lehet eredményesen a kültéri hangyairtást elvégezni, de csak akkor, ha nem esik nagyon az eső, és nem ígérnek a meteorológusok nagyon sok csapadékot. A kültéri hangyairtás előtt pár napig nem szabad locsolni, és a kezelés után sem megengedett két napig. Ennyi idő kell, hogy a kerti hangyairtó szer kifejtse hatását és megtizedelje az állományt. 

 

A hangyák akár tönkre is tehetik az egész gyepet, kirágják a gyökerét a fűnek, ami kiszárad. Ha nem rágják a gyökeret jelentősen, de nem lehet tőlük a fűben tartózkodni, akkor pont a kert lényegét veszítjük el. Így ha ezek fennállnak, mindenképpen érdemes megpróbálni a kerti hangya irtását. 

 

Vegyszermentes hangyairtás a kertben

 

Vegyszermentes hangyairtás a kertben nem igazán létezik. Lehet próbálkozni különféle növények ültetésével, pl levendula, rozmaring, oregáno, citromfű, menta, stb ültetésével, melyek távol tarthatják a rovarokat. De irtani biztosan nem fogják őket, és a távoltartó hatásuk sem túl acélos.

 

Sajnos nincs más mód, ha a kertben sok a hangya, a hangyairtás a kertben, fűben, kültéren lehet az egyetlen valóban eredményes és hatásos megoldás. 

Kategóriák: Rovarirtás

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük