Költöztetés, nemzetközi költöztetés esőben

A rossz idő beköszöntével nem szívesen költöznek az emberek. Senki sem szeret a hidegben, esőben költözni. Meg szokták kérdezni tőlünk, hogy esőben is vállalunk-e költöztetést. Igen, de nem minden esetben. A szemerkélő eső az még elmegy, de egy felhőszakadásban, vagy jégesőben már nem szívesen vállalom a költöztetést. Egyrészt azért mert a bútorok, berendezések megázhatnak, másrészt Mi is bőrig ázunk. Természetesen be is lehetne fóliázni, de a vizes fólia meg nagyon csúszik, ami az áru, vagy a kolléga épségét veszélyezteti. Szóval nem egyszerű ez, de igyekszünk mindent megoldani. Így volt ez a múlt hétvégén is. Szombaton Budaörsről vidékre költöztettünk szemerkélő esőben. Közel tudtunk megállni mind a két címen, így nem volt probléma, nem ázott el semmi. Vasárnap pedig Budapestről költöztettünk Ausztriába, szintén szemerkélő esőben. Itt is minden rendben volt, épségben megérkeztek az ingóságok új otthonukba.

Az is előfordulhat, hogy a felrakodáskor még süt a nap, a lerakodáskor meg szakad az eső. Ilyenkor ha lehet, várni szoktunk. Mivel erről senki sem tehet, ilyenkor nem számolom az óradíjat, az nem lenne tisztességes az ügyféllel szemben. Azért ne fizessen 8800 forintot, mert egy órát állunk az eső miatt. Az ónos esőről nem is beszélve. Arra nagyon szoktunk figyelni, mert nem csak a vezetés közben lehet baleset, hanem a fel-, és lepakolásnál is. Ebben az esetben – lehetőség szerint – igyekszem elnapolni a költöztetés lebonyolítását.

Nemzetközi költöztetésnél is figyelem az időjárást. Azt viszont nehéz előre tudni, hogy mennyi hó fog esni tőlünk 1000 kilométerre. Télen (is) mindig felkészülten (hólapát, hólánc, útsó) indulunk útnak, nehogy kellemetlen meglepetés érjen minket. A hirtelen leeső nagy hó meg tudja bénítani a közlekedést bármelyik országban. Mi is álltunk már félre Csehországban, és Németországban egy – egy nemzetközi költöztetés alkalmával. A csúszós úton nem mertünk kockáztatni. A lényeg az, hogy költöztetünk, mindent megoldunk lehetőségek szerint. Tehát költöztetünk Mi télen, nyáron, ősszel, tavasszal.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.