ISMERD MEG PARTNEREINKET

KIEMELT MÉDIAPARTNEREK

A CECC kiemelt médiatámogatója a KONTAKT Rádió - A belváros rádiója!

A KONTAKT Rádió politikamentesen, értékmegőrző és értékteremtő módon kívánja szolgálni hallgatóit. Zenei arculatát a minõségi etno, smooth-jazz, jazz-rock, rock mûfajokból válogatta.

Elérhető az FM 87,6MHz frekvencián, vagy online (www. kontaktradio.hu)

 

A CECC kiemelt médiapartnere az ANI-Mánia- ahol az Anime életre kel!

Magyarország EGYETLEN anime, cosplay, sci-fi és fantasy rádiós magazinja csak az FM 87.6 Kontakt Rádióban, minden héten péntekenként 21:10-től várja hallgatóit állandó, mégis változatos rovataival. A műsorban helyet kap a cosplay portré, az esport hírek, az anime és a manga világa, de sokat megtudhatsz a japán kultúráról is!

 

MÉDIAPARTNEREK

 

A 2014 januárjában alakult Watchaholics egy célt tűzött ki maga elé induláskor: hogy egy tiszta, női hangot szolgáltasson a magyar geek közösség többségben lévő férfi szószólói mellett. Az eredetileg négy tagból szerkesztőség az évek alatt kibővült, és jelen pillanatban közel egytucat íróval – eredetünkhöz híven csakis hölgyekkel – büszkélkedhetünk, akik a geek-kultúra krémjéből kerülnek ki: vannak köztük neves cosplayerek, műfordítók, youtuberek. Szerkesztőink emellett az összes fontosabb magyar geek-eseményen jelen vannak, mind tudósítóként, mind előadóként. Cikkeink közt pedig mindenki talál magának valót, hiszen filmekről, sorozatokról, játékokról és könyvekről szóló cikkeink mellett rendszeresen közlünk cosplayerekkel, írókkal, fordítókkal készült interjúkat.

 

LFG.hu online játék és közösségi magazin
LFG: Looking For Group (Games/Girls/Guys), azaz csapatkeresés.
A modern szerepjátékos rövidítés azonban nemcsak szerepjátékos csapatoknak szól. Oldalunk a társasjátékok kedvelőitől az SF-F irodalom szerelmesein át a klubokig kicsik és nagyok virtuális találkozóhelye.

 

 

Geex.hu: a legfrissebb e-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a Hearthstone világából, PC és konzoljáték hírek, Cosplay!

PARTNEREK

A Marvel Magyarország Clubot egy maroknyi lelkes rajongó hozta létre azért, hogy összefogja az itthoni Marvel közösséget nem csak online, hanem a valós életben is. A Club célja a társas kapcsolatok ápolása, közösségi programok szervezése (mozizás, táborozás, játékok, klubestek és cosplay party-k, fotózások, workshopok stb.), aktív programjainkon keresztül szeretnénk egymáshoz közelebb hozni tagjainkat.
A Club a közösségi programok szervezése mellett nagy hangsúlyt fektet a jótékonyságra. Rendszeresen tartunk adománygyűjtő akciókat, valamint jelmezes kórház- és gyermekotthon látogatásokat.

 

A Kingpin Kiadó legfőképp amerikai képregények magyar változatának kiadásával foglalkozik. Gyönyörű és igényes kiadványaikban évről évre a legjobb történeteket válogatják össze a Marvel és a DC világából: Pókember, X-Men, a Bosszú Angyalai, Batman egyaránt található a kínálatukban.

 

Budapest első esport bárja, a BarCraft a geek szubkultúra kiszolgálásáért jött létre. Ez az a hely, ahol nem néznek rád furán, ha kimondod, hogy MMORPG.
Míg a Barcraft 1. elsősorban gémer-paradicsom (nem mellesleg Cosplay Galéria is található benne a legjobb magyar cosplayerek képeivel), addig Barcraft 2. az asztali társasjáték szerelmeseinek is kedvez: több mint 150 féle társasjáték közül válogathattok kedvetek szerint.

 

 

A GEEKhub egy igazán zseniális, kimondottan kockáknak való oldal: egyszerre webáruház és hírportál, a geek kultúra legfontosabb témáit érintő posztokkal. Legyen szó a Marvel, DC, Star Wars vagy épp a Game of Thrones univerzumáról, itt garantáltan megtalálod a legfrissebb híreket- és hozzá a legmenőbb bögréket, pólókat, vagy épp Funko POP! figurákat!

 

Magyarország egyik legnagyobb geek boltjában nem csak a szokásos ajándéktárgyakat találod meg (pólók, bögrék, kulcstartók), de társasjátékokat és ritkaságszámba menő gyűjtői darabokat is kínálnak!
Itt a helyed, ha minőségi és teljesen filmhű replikát, vagy prémium kategóriás szobrot keresel!
Emellett különleges és igazán geek lakásdekorációt is találhatsz a kínálatukban: Batman tükör és falióra, Halálcsillag díszpárna, Deadpoolos lábtörlő, és még sok minden más vár rád!

 

 

A Maszka Jelmezkölcsönzőt a legtöbb cosplayernek már nem kell bemutatni. A Budapest belvárosában két ponton is jelen lévő üzlet a város legrégebbi és legnagyobb jelmezkölcsönzője, közel 20.000 darabot számláló jelmezkínálatában a klasszikus és hagyományőrző daraboktól a legújabb fandomok karakterjelmezéig minden megtalálható. Emellett óriási hangsúlyt fektetnek a kiegészítőkre is: széles és folyton megújuló kínálatuk van kontaktlencsékből, parókákból, testfestékből és egyéb, a cosplayerek számára létfontosságú apróságokból, mint a műfog, művér, fülek, fegyverek vagy épp maszkok.

 

 

 

A holland Cosplay Clues-t egy cosplayer páros hozta létre, sokévnyi jelmezkészítési tapasztalataikra építve. Céljuk, hogy minél több ember számára elérhetővé tegyék a legjobb alapanyagokat. Kínálatuk folyamatosan bővül, érdemes körülnézni náluk!

 

 

A ge3k c0de célja, hogy a 3D nyomtatási technológiát hozza mindenki számára elérhető közelségbe, melyben csak a képzeletünk szab határt a lehetőségeknek. Lehet az egyedi ajándék, kedvenc filmünk egy része, a sok órán át játszott hősünk fegyverzete, egy elromlott alkatrész, promóciós kulcstartó/kitűző vagy akár a nagyinak egy sütiforma, a 3D nyomtatás mindenki számára lehetőséget ad megvalósítani az elképzeléseket. Ötleteiddel bátran keresd őket!

 

sponsors_rke

 

A Retrofuturisztikus Kulturális Egyesület (RKE) 2017 elején alakult meg, célja a hazai steampunk alkotók, művészek és rendezvények támogatása, a szubkultúra ápolása, valamint a magyar steampunk kijuttatása a nemzetközi színtérre.

 

Ha kézzel készült, valóban egyedi és gyönyörű ékszerekre vágysz, ne hagyd ki Corbie kézműves boltját, aki nagy odafigyeléssel készíti ékszereit, törekedve arra, hogy azok egyszerre legyenek hordhatóak és különlegesek. (Pro tipp: ha a barátnődnek vennél valamit, ez a neked való bolt!)

 

A Nero Blanco Comix a Duplakikk Bt. kiadói márkaneve. A kiadó küldetése elsősorban fiatal magyar alkotók megismertetése, publikációs lehetőség biztosítása.

A CECC alkalmából a kiadó egy újdonsággal is készül, ami itt lesz először kapható!

Az Omiyage  World jelentése "ajándék világ, avagy ajándék birodalom". A cég elsősorban Japánból származó termékek forgalmazásával foglalkozik, kínálatában nem könnyen beszerezhető, mégis praktikus termékek foglalnak helyet. Ha érdekel a japán kultúra bármely szeglete, vagy szereted az eredeti, mutatós tárgyakat, akkor ez a neked való áruház! Alkalmazkodva az igényekhez a japán vonal mellett a termékkínálat kiegészült Marvel, DC, Star Wars, Trónok harca témakörben is.

 

A Lightning Darrk Kertész Anna, másnéven Eny saját ruhamárkája. Eny ruhaipari technikus, egyszersmind grafikus is, aki nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy egyedi, személyre szabott, extravagáns ruháival hódítsa meg a divatipart.
Az biztos, hogy jó úton jár, nők százai rajongják az alkotásait (különösen steampunk és goth körökben), az általa készített darabok különlegesek, elegánsak, mindemellett hordhatóak maradtak.

 

A Trillian Képregénybolt elsősorban angol nyelvű képregények (comics, manga stb.) kereskedelmével foglalkozik, de kaphatóak náluk magyar kiadványok is, továbbá művészeti albumok, poszterek, pólók, szobrok, és minden, amire egy rajongó csak vágyhat.

 

A Kryolan 1945 óta gyárt és forgalmaz smink- és maszkanyagokat a színházak, film- és televizió stúdiókban dolgozó szakembereinek, a divat világában dolgozó sminkeseknek, modelleknek, a különböző színpadokon dolgozó művészeknek. A Kryolan által gyártott és forgalmazott több, mint 14000 különféle termék, több száz szín igyekszik választ adni a szakma folyamatos kihívásainak. Kiváló minőségű, professzionális kínálatuk minden cosplayer álma.

 

A 5Panels- Magyar Képregényalkotó Bázis nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy támogatást nyújtson a hazai képregényalkotók számára, mégpedig azzal, hogy összegyűjti és folytatásos webcomic formájában közreadja alkotásaikat, illetve segít az alkotóknak, hogy legjobb műveik nyomtatásba kerülhessenek. A CECC-re elhozzák a világ garantáltan LEGCUKIBB és LEGMENŐBB macskás képregény antológiáját, a CSKA-t! Ne maradj le!

 

ZSIGER.hu Kiadó 2014-ben jött létre. A név utalás H. R. Gigerre is, akinek vezetéknevét alternatív kiejtéssel „zsigernek” is ejthetjük.

A kiadó minőségi alapanyagokból, professzionális technológiával állítja elő kiadványait. Hitvallásuk, hogy minden egyes limitált képregény vagy nyomat dedikáltan kerüljön a vásárló kezébe, valamint lehetőleg az alkotó kezéből közvetlenül. Alkotóik a CECC-en is dedikálni fognak!

 

 

A Szuperhős Menhely egy közösségi kezdeményezés, amit  a képregények, szuperhős filmek és jelmezek szerelmesei álmodtak meg.  Céjunk a hazai cosplayes közösség támogatása, valamint a jelmezkészítés terén még kezdők számára történő gyakorlati segítségnyújtás.   A Szuperhős Menhely segít mindenben, amire a cosplay világában szükséged lehet. Mert tudod: Every hero needs a sidekick. 🙂

 

Team Unicorn nem más, mint cosplayerek kicsiny csoportja, akik célul tűzték ki, hogy segítik nem csak egymást, hanem a cosplayer közösséget is, akár workshopokkal, akár egyéb területeken, ahol csak tudnak. Csatlakozni szeretnél? Nem lehetetlen!
Amire szükséged van az nem más, mint elszántság és kreativitás!

 

A HammerTime Cafe egy kávézó, egy wargame- szerepjátékos bolt, és egy klub kombinációja. Több év játékoktatói, és klubvezetői tapasztalattal a hely alapítói nagyban átlátják, hogy milyen igényeknek kell megfelelni, és nem mellesleg maguk is játékosok. Mondhatnánk azt is, hogy a helyet játékosok tervezték a játékosoknak. 🙂 A CECC-en személyesen is megismerkedhetsz velük, valamint a HTC Cosplay Klubjával is!

A DC Magyarország Club a Marvel Magyarország Club testvére, a DC Magyarország oldal csoportja, a DC hazai aktív rajongóinak gyűjtőhelye.

A csoport célja, hogy különféle programokat biztosítson a DC rajongói számára.

 

Az Alkimista Laboratórium egy olyan közösségi klub, amelynek tagjai terepasztalos stratégiai játékokkal, társasjátékkal és cosplay építéssel foglalkoznak, de bármely célú alkotás és a közösségi hangulat, illetve a társas szórakozás, játék ugyanolyan fontos nekik. A cosplay műhelyben oktatásokat szerveznek, rendezvényeken játékbemutatókat és workshopokat tartanak, és sosem hagyják otthon a nagy sikerű fegyversimogatójukat.

 

A Kittenberger Kiadó Alfabéta-díjas képregényében Kittenberger Kálmán életének kalandos eseményei keverednek a múlt század elejének izgalmas időszakával, a kor ismert, de mára többségében elfeledett magyar alakjaival, kitalált és irodalmi figurákkal, valamint a steampunk stílus különös gépezeteivel, találmányaival.

 

 

Bloodlust- a magyar vámpír-cyberpunk képregény!
A Bloodlust 2060-ban, egy alternatív cyberpunk jövőben játszódó magyar szerzői képregény. Leginkább harc orientált, de nem hiányoznak belőle a cselszövések és történeti csavarok. Előkelő helyet kapnak a képregény világában a vámpírok és a vérfarkasok.

 

 

 

We work in the dark to serve the light... we are... Assassin's Creed Hungary!

Az óriási rajongói táborral rendelkező játék szereplői megelevenednek! Az Assassin's Creed Hungary csapata szeretettel vár a standjánál, ahol nem csak lehetőséged van megtekinteni a szériákon átívelő tárgykiállítást, de lőhetsz pár képet az ikonikus fegyverekkel vagy akár magukkal a szereplőkkel is!

 

Bosszúállók Magyarországi Cosplay Klubja

A magyarországi Bosszúállók 2016 tavaszán léptek a köztudatba, elsősorban önmaguk és a rajongók szórakoztatására.
Tekintsd meg a Bossszúállók Magyaroszági Cosplay Klubja standját és találkozz tagjaival!

"Sosem leszek kegyetlen vagy gyáva. Sosem adom fel. Nem hátrálok meg."

Ha ismered a Doktor esküjét, s vele tartasz több, mint 50 éve tartó kalandozásain téren és időn át, itt a helyed... köztünk! Szeretettel vár titeket pultjánál a Hungarian Doctor Who Cosplay Group!

 

The Force Alliance- Magyar Galaktikus Fan Klub

Gyűjtőhelye a magyarországi Csillagok Háborúja rajongóknak! A Klub. ami egybe kívánja fogni az összes Star Wars rajongót és rajongói csoportot.

 

Pólus Center Mozi- a mozi, ami egyesíti a Multiplex élményt az emberi légkörrel.

 

A DC Magyarország oldala 2015-ben indult, azzal a céllal, hogy a magyar DC rajongók népes tábora első kézből értesülhessen a DC képregények, filmek és sorozatok híreiről és érdekességeiről.