COSPLAY

VERSENYJELENTKEZÉSBŐL HÁTRA VAN

-285Nap -4Óra -43Perc -19Másodperc

MI IS AZ A COSPLAY?

lianna

A COSPLAY a COStume PLAY szóból képzett összetétel. Eddig nem is lenne nehéz, de pontosan mi is ez, és hogyan hódította meg a világot?
A cosplay maga az átváltozás művészete. Művelői - a cosplayerek - kedvenc könyv-, film-, képregény-, játékszereplőik bőrébe bújnak, vagy akár eredeti elképzelések alapján készítik el jelmezeiket.

mid1

A cosplay mint művészeti ágazat az önkifejezés eszköze is lehet, csak úgy, mint egy nagyon kalandos hobbi. Akár egy kosaras jelmez is lehet cosplay, ahogy egy két és fél méter magas, páncélos Űrgárdista is - kinek mi a célja.

Magyarországon a 90'-es évek vége óta van jelen a cosplay, az első jelmezesek a magyar Csillagok Háborúja, X-Akták, Star Trek és Babylon 5 fan klubok tagjai voltak... akiket aztán gyorsan követtek az AnimeCon-ra járók. Innentől pedig egyenes út vezetett a mai conokig, ahol szinte minden megtalálható.

Ebbe a világba érkezik a CECC, mint egy teljesen új kezdeményezés - a cosplay fronton is!

A megszokott cosplay versenyekkel ellentétben sok újdonsággal készülünk, és az első lépcsőfok a nemzetközi verseny selejtező, amiről bővebben a megfelelő helyen olvashattok.

divider

TÁMOGATÓINK

sponsors_kryolan
sponsor_barcraft
sponsor_maszka
sponsor_geekstore
media-watch
sponsor_nero
sponsor_marvelhu
sponsor_kingpin
sponsor_geekcode
sponsor_trillian
sponsors_clues
sponsors_rke
hammertime-micro
sponsor_swmini
sponsor_geekhub
sponsor_corbie
sponsor_teamuni
sponsor_dccomics
sponsor_miyage