GYORS BEMUTATKOZÁS

Amit tudni kell és érdemes...

A Central European Comic Con ötlete nem annyira új keletű,mint amennyire azt hihetné bárki is.

Kicsiny hazánkban régi időkre visszanyúló hagyománya van a Sci-Fi Napoknak, Gamer Eventeknek és AnimeConoknak - viszont klasszikus Comic Con nem volt még... ezért hoztuk létre a CECC-t, mint az első hazai ilyen típusú cont.

Milyen is egy Comic Con? Képregények, filmek, cosplayerek, művészet, játékok, film és fotó... kaland és izgalom! Ugyan ez nem San Diego, de az út eléggé sárga, mégha köves is, csak végig kell mennünk rajta és ha nem is Oz birodalmába érkezünk, akkor is felejthetetlen időt tölthetünk egy csomó emberrel, akiknek hasonló az érdeklődési köre. Vagy éppenséggel pontosan ugyanaz...

Szeretnénk és nem titkolt tervünk, hogy kezdetben a hazai közösségnek olyan programokat és érdekességeket nyújthassunk, amit máshol nehezen érhetnének el, ez nem csak és kizárólag a képregények körül fog forogni, hanem a cosplay térhódítását is elismerve, szakmai zsűri segítségét igénybe véve nemzetközi versenyekre juthassanak a hazai versenyzők. Természetesen a művészeket sem felejtjük el: workshopokkal és előadásokkal valamint az Artist Alley segítségével kapcsolódhatnak a közönséghez.

logo-003

ISMERD MEG A CSAPATUNKATI!

18739268_1320293051400915_7597089360592646102_o

Rékasi Nóra

Marvellous Mogul, Marketing, Médiakapcsolatok

Rékasi Nóra vagyok, Marvel-rajongó, sorozatfüggő fangirl, a kézzel készített apróságok és a jelmezek rajongója, Phoenix Cosplay by Lianna álnéven cosplayer, a Szuperhős Menhely egyik segédereje, a Watchaholics egyik szerkesztője, újságíró... és még sok minden más.

A kézzel készült mütyürök iránti rajongásom 30 éve töretlen, ehhez társult egy évtizede a cosplay szeretete is. Évekig csendben követtem a legnagyobb magyar művészek alkotói oldalait, majd felbátorodva olykor-olykor pár jelmezt magam is összeraktam farsangokra. 2015-ben jött az áttörés, azóta foglalkozom magam is cosplaykészítéssel.

Amikor nem jelmezekkel molyolok, akkor a Marvel, DC, Star Wars, GoT, LotR, Harry Potter stb. filmek, sorozatok és könyvek világa emészti fel az időmet és a lelkemet, különféle portáloknak írok cikkeket, a Marvel Magyarország Club egyik vezetőjeként közösséget építek, rendezvényeket szervezek, valamint  a hátrányos helyzetű gyerekek számára próbálom picit szebbé tenni az életet.

The Witcher_90

Csanádi "SolidSnake" Zoltán

Cosplay, Média, Szörnyvadászat

Mit is mondhatnék el magamról? 1998-ban kezdtem el jelmezekkel foglalkozni, mint Lázadó X-Wing pilóta. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az elsők között alapítottuk talán az első olyan klubot, ahol a cosplay is előtérbe került.
Azóta Aegon Targaryenentől, Ezion át Geraltig volt minden, kisebb és nagyobb is. Mindig keresem az érdekes karaktereket, legyen az bonyolult vagy egyszerű - legyen az páncél, egyszerűbb ruha vagy a kettő kombinációja. Mostanában a Team Unicorn-on belül kergetem az egyszarvúakat 🙂

Imádok versenyezni, bár mostanában többet vagyok a "sötét oldalon", mint a színpadon, de a kihívások mindig fontosak: nem sétálni jó a színpadon, hanem megmutatni mi is az a costume play!

Itt a média és a cosplay a területem - forduljatok hozzám bizalommal!

FACEBOOK

tibi

Tógyer Tibor

Loki-sztika, kapcsolattartás, Minden Tudás Tárháza

Tógyer Tibor vagyok, a Szuperhős Menhely alapítója. A képregények világa már fiatalkorom óta érdeklődésem középpontjában állt,  2015-ben kerültem be a Marvel Magyarország Club admin csapatába, és innen nem volt megállás. Bár a kezdet kezdetén jelmezekkel nem terveztem foglalkozni, de hamar beláttam, ez egy olyan móka, amit nem lehet kihagyni. Igazi hazai pályának az elektromos kiegészítőket érzem. Minden ami mozog, világit és elektromos áram hatására szokatlan dolgot produkál, azaz én világom.

Műszaki tudásom alapjait repülőgép-szerelőként sajátítottam el, ahol volt szerencsém széles körben tapasztalatokat szerezni különböző forgó és merevszárnyú gépeken. Az innovatív megoldások előnyeivel és fontosságával először tanuló éveimben azonosultam, ennek a szellemiségét igyekszem a mai napig ápolni. Amikor nem jelmezeket reptetek, akkor a szabadidőmet zeneszerzéssel töltöm ki, és a MMC számára szervezek rendezvényeket.

TÁMOGATÓINK

sponsors_kryolan
sponsor_barcraft
sponsor_maszka
sponsor_geekstore
media-watch
bloodlust_logo_1000x1000px_RGB_webre
NBC_logo_FBnew
sponsor_marvelhu
sponsor_kingpin
sponsor_geekcode
sponsor_trillian
sponsors_clues
sponsors_rke
hammertime-micro
sponsor_swmini
sponsor_geekhub
sponsor_corbie
sponsor_teamuni
sponsor_dccomics
sponsor_miyage
zsiger-logo-k_resize